ГоловнаПолітика

Апеляційний суд заборонив ГПУ доступ до розмов і смс Седлецької

Рішення суду остаточне і не підлягає оскарженню.

Апеляційний суд заборонив ГПУ доступ до розмов і смс Седлецької
Фото: Радио Свобода

Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського районного суду Києва, згідно з яким Генеральній прокуратурі надавався доступ до інформації про мобільні переговори і смс-повідомлення автора та ведучої програми журналістських розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької. Відповідне рішення суд виніс на сьогоднішньому засіданні, повідомляє агентство "Українські новини".

Апеляційний суд частково задовольнив скаргу Седлецької.

Слідчому буде надано тимчасовий доступ до інформації про дату, час і місце перебування абонентського номера, що належить Седлецькій, за період з 19 липня 2016 року по 16 листопада 2017 року включно в межах дії базових станцій оператора "Київстар", які розташовані в Києві на вулицях Сурикова, Богданівській, Шовкуненка, Липківського, проспекті Повітрофлотському та Солом'янській площі.

Рішення суду остаточне і оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 27 серпня Печерський районний суд Києва дозволив Генпрокуратурі отримати від провайдера інформацію про телефонні розмови Седлецької. В постанові суду йдеться про надання доступу слідства до дзвінків і смс-повідомлень журналістки з липня 2016-го по листопад 2017 року, а також до даних про місце перебування її телефону впродовж цих 17 місяців. Відзначають, що за цей час редакція "Схем" здійснила й оприлюднила низку розслідувань про українських чиновників, включаючи генерального прокурора.

Седлецька разом з низкою інших журналістів проходить свідком у справі про ймовірне розголошення держтаємниці та даних досудового розслідування директором НАБУ Ситником. Причиною стало злите в мережу аудіо розмови офрекордс з головними редакторами кількох видань, на якому людина з голосом, схожим на голос Ситника, розповідала деталі кримінальних проваджень, зокрема зачитувала матеріали справи щодо екс-прокурора Кулика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram