ГоловнаПолітика

Парламентський комітет підтримав законопроект про розширення ЦВК

Комітет рекомендує затвердити документ у першому читанні.

Парламентський комітет підтримав законопроект про розширення ЦВК
Фото: telegraf.com.ua

Комітет Верховної ради України з питань правової політики і правосуддя підтримав законопроект про розширення складу Центральної виборчої комісії до 17 членів. Відповідне рішення прийнято на позачерговому засіданні комітету, передає РБК-Україна.

За словами голови комітету Руслана Князевича, розширення ЦВК підтримали 12 членів правового комітету, 3 - проголосували "проти". Князевич також зазначив, що законопроект можуть розглянути в сесійній залі вже сьогодні.

"Комітет зобов'язаний був зібратися, оскільки було доручення Верховної Ради. Комітет рекомендував. Але наша позиція зрозуміла. Якщо змінюється цифра з 15 на 17, ми не розуміємо, навіщо друге читання? Якщо це означає, що буде 5000 поправок, де будуть цифри змінюватися - це не серйозно. Це робота правового комітету, це питання політичної доцільності. Нехай бере на себе відповідальність сесійна зала. І спікер Ради, напевно, з цих міркувань як політичний лідер парламенту запропонував таку ініціативу", - додав він.

Раніше голова фракції БПП Артур Герасимов повідомив, що його фракція готова підтримати законопроект уже сьогодні.

Законопроект Андрія Парубія про розширення складу ЦВК №9090 зареєстрований у Раді 17 вересня. Згідно з пояснювальною запискою, законопроект має на меті забезпечити таке представництво політичних сил у складі Центрвиборчкому, яке буде відповідати рекомендації, висловленій у резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) щодо необхідності пропорційного представництва політичних фракцій у парламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram