ГоловнаПолітика

Підозрюваного в побитті судді Дячука відправили під домашній арешт

Кононенку інкриміновано хуліганство.

Підозрюваного в побитті судді Дячука відправили під домашній арешт
Фото: sud-report.org.ua

Солом'янський суд Києва 17 вересня обрав Василю Кононенку, підозрюваному в побитті судді Святошинського суду Сергія Дячука, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 2 місяці.

Кононенку інкримінують ч. 4 ст.296 КК - хуліганство. Йому загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі, повідомляє видання Судовий репортер.

Підозрюваний Кононенко повинен перебувати під домашнім арештом до 15 листопада. Також він зобов'язаний носити електронний браслет і здати закордонний паспорт.

Прокурор клопотав про максимально суворий запобіжний захід - взяття під варту без альтернативи у вигляді застави. За словами сторони звинувачення, Кононенко не попросив вибачення в судді, в слідчих діях брати участь не хотів.

За матеріалами справи, 14 вересня підозрюваний побив суддю Сергія Дячука, який зробив Кононенкові зауваження. В результаті суддю з тілесними ушкодженнями госпіталізували.

Сам Кононенко стверджує, що його почав бити Дячук. Він також розповів, що раніше вони із суддею нібито "неодноразово разом вживали спиртні напої".

За клопотанням адвоката суд допитав чотирьох свідків - сусідів і дочку підозрюваного. Двоє зі свідків - військовослужбовці. Вони намагалися підтвердити позицію Кононенка, що бійку розпочав суддя Дячук - ударив у груди. У той самий час один зі свідків постійно називав неправильно прізвище судді - Дяченко.

Ще один свідок заявив, що із суддею не знайомий, його прізвища не знає, але бачив цю людину по телевізору. Також свідок сказав, що суддя нецензурно висловлювався, а Кононенка він охарактеризував позитивно. Дочка підозрюваного очевидицею подій не була.

Крім того, в матеріалах справи є довідка 1988 року, що Кононенко як колишній військовий отримав контузію.

Суддя Дячук відомий громадськості тим, що під його головуванням проходять слухання справи про вбивство людей на Майдані 18-20 лютого 2014 року. Справа, в якій уже фігурують 157 постраждалих і понад 500 свідків. На лаві підсудних - п'ятеро екс-співробітників київського полку "Беркут". Їх звинувачують у масовому вбивстві учасників протесту, а також у скоєнні терористичного акту. Справу колишніх правоохоронців веде колегія суддів з головою Сергієм Дячуком і за участю суду присяжних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram