ГоловнаПолітика

Скоєно напад на суддю, який веде справу про вбивство людей на Майдані (оновлено)

Нападником виявився охоронець автостоянки, його затримали.

Скоєно напад на суддю, який веде справу про вбивство людей на Майдані (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Увечері 14 вересня скоєно напад на суддю Святошинського районного суду міста Києва Сергія Дячука. Його госпіталізовано в одну з київських лікарень, інформує прес-служба Ради суддів України.

Згідно з повідомленням, на Дячука напали біля його будинку.

"На місці злочину працювала поліція, а інформацію внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 296 (хуліганство) частина 4 (дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для завдання тілесних ушкоджень)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що поліції не вдалося затримати нападника.

Попередньо Сергій Дячук пов'язує напад з професійною діяльністю.

"Суддя Дячук відомий громадськості тим, що під його головуванням проходять слухання справи про вбивство людей на Майдані 18-20 лютого 2014 року. Справа, в якій вже фігурують 157 потерпілих і більше 500 свідків. На лаві підсудних - п'ятеро екс-співробітників київського полку "Беркут". Їх звинувачують у масовому вбивстві протестувальників, а також у вчиненні терористичного акту. Справу колишніх правоохоронців веде колегія суддів з головою Сергієм Дячуком та за участю суду присяжних", - зазначають в РСУ.

Рада суддів України звертається до правоохоронних органів із закликом ретельно розслідувати спробу нападу і вжити невідкладних заходів, щоб нападник був затриманий і притягнутий до відповідальності.

Оновлення 11.20. Співробітники поліції затримали чоловіка, який завдав тілесні ушкодження судді Святошинського районного суду Києва Сергію Дячуку напередодні ввечері. Нападником виявився охоронець автостоянки. Про це повідомили у Нацполіції Києва у суботу, 15 вересня.

"Прибулим на місце інциденту правоохоронцям потерпілий розповів, що помітив, як біля автостоянки на вул. Симиренка розклали багаття. Коли він вийшов на вулицю, то побачив, що охоронець паркування палив сміття. Суддя зробив чоловікові зауваження, а той схопив металеву палицю та почав завдавати йому ударів по руках і голові", - йдеться у повідомленні.

Свідки конфлікту викликали потерпілому "швидку", тоді як зловмисник втік, розповіли у поліції.

Пізніше правоохоронці встановили особу підозрюваного і затримали його. Ним виявився киянин, 1964 року народження. Зараз він дає пояснення слідчим Святошинського управління поліції.

Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, Святошинський суд почав розгляд справи екс-"беркутівців" по суті в травні 2016 року. Обвинуваченим інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Євромайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram