ГоловнаПолітика

Луценко підтвердив, що ГПУ готує підозру Ситнику

Журналісти були свідками злочину Ситника і в цьому статусі фігурують у кримінальному провадженні.

Луценко підтвердив, що ГПУ готує підозру Ситнику
Артем Ситник
Фото: nikorupciji.org

Генеральна прокуратура готує підозру директору Національного антикорупційного бюро України Артему Ситнику.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко.

"Така інформація є, таке розслідування є", - сказав генпрокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу "Прямий".

"Експертиза підтвердила, що це голос Ситника ... На цей момент ця справа обтяжена тим, що ніхто - ні Ситник, ні його заступник, ні журналісти - не говорять, коли це сталося. А дата потрібна для того, щоб прописати відповідну підозру. Пан Ситник сховався за журналістів і каже: "У них журналістська таємниця, а я вам нічого не скажу, тому посилаюся на статтю Конституції", - зазначив Луценко.

Луценко зазначив, що журналісти були свідками злочину Ситника і в цьому статусі фігурують в кримінальному провадженні.

За його словами, якщо журналіст є свідком злочину, то прокуратура змушена вимагати у встановленому законом порядку через суд дані від мобільного оператора за той період, коли в НАБУ перебували два журналіста і один не журналіст.

"Як тільки прийде відповідь, ми змушені будемо оформити підозру і вручити його особі, чий голос ідентифіковано під час цих дій, - пану Ситнику", - сказав він.

Як повідомлялося, суд надав Генеральній прокуратурі доступ до інформації про телефонні переговори журналістки "Радіо Свобода" Наталії Седлецької та журналістки видання "Новий час" Христини Бердинських. Обидві журналістки пов'язані зі справою про можливе розголошення держтаємниці і даних досудового розслідування директором НАБУ Артемом Ситником.

Причиною став злитий в мережу аудіозапис неформальної бесіди Ситника з журналістами кількох видань, в якій людина з голосом, схожим на голос Ситника, розповідала деталі кримінальних проваджень, зокрема, зачитувала матеріали справи щодо екс-прокурора Костянтина Кулика.

Слідство вважає, що Ситник розголосив відомості про обставини його особистого життя, що не були розсекречені в установленому законом порядку, а тому мали статус державної таємниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram