ГоловнаПолітика

Окупаційний суд Бахчисарая заарештував Белялова на 5 діб (оновлено)

Адвокат пов'язує арешт активіста з його діяльністю у "Кримській солідарності".

Окупаційний суд Бахчисарая заарештував Белялова на 5 діб (оновлено)
Фото: соцсети

Окупаційний суд Бахчисарая заарештував правозахисника Османа Белялова на п'ять діб. Белялова звинувачують в пропаганді нацистської атрибутики, масовому поширенні екстремістських організацій і символів, повідомляє правозахисна група "Кримська солідарність".

За словами активістів, інформація про судове засідання з'явилася за півгодини до призначеного часу.

Під час засідання з'ясувалося, що мова йде про репост в соціальній мережі "ВКонтакте", публікації датовані 2010-2011 роками.

Суд засудив Белялова до 5 діб адміністративного арешту. Відбувати покарання активіст буде в Сімферополі, через брак вільних місць в СІЗО м Бахчисарая.

Оновлення. Адвокат Белялова Айдер Азаматов вважає, що арешт його підзахисного безпосередньо пов'язаний з діяльністю у організації "Кримська солідарність", повідомляє Крим.Реалії.

"Осман - активіст, допомагає родинам політв'язнів, оплачує адмінштрафи інших активістів, приходить на судові засідання. Природно, до нього не просто так прийшли. Вчорашній обшук, сьогоднішній адмінматеріал, питання з приводу роботи "Солідарності", його зв'язку з Марленом Мустафаєвим - все це взаємопов'язане, з цього хочуть зліпити щось спільне", - зазначив Азаматов.

За словами адвоката, з усіх відео, зазначених у постанові суду і за які його заарештували, зараз на сторінці у соцмережі Белялова є лише одне.

"З усіх зазначених у постанові відео, зараз на його сторінці є тільки одне. При цьому у цього відео всього 11 переглядів за 8 років. Бєлялов сказав суду, що якби пам'ятав про нього, то давно вже вилучив би, але суд не прийняв це до уваги", - розповів Азаматов.

Нагадаємо, Бєлялов проходить свідком у справі Марлена Мустафаєва, заарештованого минулого тижня на 12 діб, також за публікації в соціальних мережах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram