ГоловнаПолітика

Держприкордонслужба вирішила відновити роботу КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка"

Пункти пропуску працюватимуть з ранку 15 вересня.

Держприкордонслужба вирішила відновити роботу КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка"

Держприкордонслужба вирішила відновити роботу контрольних пунктів в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" на адміністративному кордоні з Кримом. Вони були закриті з 6 вересня через викиди на заводі "Кримський титан", розташованого на тимчасово окупованій території.

Про це повідомила прес-служба ДПСУ.

Пункти пропуску відновлять роботу з ранку 15 вересня.

Нагадаємо, наприкінці серпня в місті Армянську на півночі Криму стався викид в атмосферу хімічної речовини, в результаті чого на металевих предметах, дахах будинків, на листі дерев утворився маслянистий наліт жовтуватого відтінку.

За попередніми висновками, йдеться про сірчистий ангідрид, який виділяється з пересохлого кислотонакопичувача заводу "Кримський титан", розташованого недалеко від Армянська. Окупаційна влада заявила, що причиною викидів стали спека і тривала відсутність опадів.

Також є версія, що причиною кислотних викидів в Армянську могло стати потрапляння снарядів у технологічні ємності "Кримського титану" під час навчань російських військових, які проходили 13-19 серпня в районах розташування відстійників відходів хімічного виробництва титанового і содового заводів.

Спочатку представники окупаційної влади не визнавали проблеми, проте 4 вересня "кримська влада" заявила, що гранично допустима концентрація сірчистого ангідриду в Армянську і прилеглих селищах перевищила норму.

Дітей евакуювали, а місцевих жителів закликали якомога менше часу проводити на відкритому повітрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram