ГоловнаПолітика

58% українців підтримали б на референдумі вступ до ЄС, 46% - до НАТО

Найбільша підтримка - у Західній Україні.

58,1% українців проголосували б за вступ до Європейського Союзу, якби це питання винесли на референдум. Проти приєднання до ЄС виступає кожен четвертий українець (23,9%).

Про це свідчать дані опитування, проведеного спільно Київським міжнародним інститутом соціології, Центром Разумкова і центром "Соціс".

За вступ до НАТО проголосували б 46,3% виборців, проти - 31,6%.  

Найбільша підтримка європейської та євроатлантичної інтеграції - у Західній Україні (82,3% за ЄС і 72,4% за НАТО), найнижча - у Східній (36,3% проти ЄС і 21,5% проти НАТО). Мешканці Києва також проголосували б за вступ до ЄС і НАТО (64,3% і 60,3% відповідно).  

Опитування було проведене з 30 серпня по 9 вересня 2018 року методом "face-to-face" за місцем постійного проживання. Опитування проводилося на всіх підконтрольних владі України територіях. Вибірка є репрезентативною за статтю, віком, регіоном і типом поселення. У ході соцдослідження було опитано 10005 респондентів.

Нагадаємо, що наприкінці 2017 року президент Петро Порошенко заявив, що в Україні в найближчому майбутньому відбудуться референдуми про вступ до НАТО і про членство в Європейському Союзі.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram