ГоловнаПолітика

Омеляна відпустили на поруки

Також суд зобов'язав його здати закордонний паспорт і утриматися від спілкування зі свідками.

Суддя Солом'янського районного суду Анна Сергієнко зробила ухвалу щодо міністра інфраструктури Володимира Омеляна й відпустила його на поруки міністра спорту Ігоря Жданова і депутата Федора Бендюженка ("Народний фронт").

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Суд також постановив здати закордонний паспорт і утриматися від спілкування зі свідками.

"Обрати для підозрюваного Омеляна Володимира Володимировича запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Зобов'язати поручителів - міністра молоді та спорту Жданова Ігоря і народного депутата Бендюженка Федора - забезпечити виконання підозрюваним обов'язків, а саме: прибувати до детективів НАБУ на першу вимогу, повідомляти про зміну свого місця проживання або місця роботи, здати на зберігання до відповідного органу державної влади паспорт громадянина України для виїзду за кордон, інші документи, що дають право виїзду з України і в'їзду в Україну", - заявила суддя Сергієнко.

Омелян подякував депутатам, які висловили бажання взяти його на поруки. Також він подякував за підтримку лідерові "Народного фронту" Арсенію Яценюку і прем'єр-міністрові Володимиру Гройсману, котрі, за його словами, також висловлювали готовність взяти його на поруки.

Нагадаємо, 13 вересня НАБУ повідомило Омеляну про підозру. Йому закидають незаконне збагачення (ч.3 ст.368-2 КК) і декларування недостовірної інформації (ст.366-1 КК).

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд призначити Омеляну заставу 5 млн гривень. Міністр заявив, що кримінальне провадження на нього з'явилося після того, як він серед інших представників "Народного фронту" виявив бажання взяти на поруки Миколу Мартиненка. Він також сказав, що не збирається подавати у відставку і з легкістю доведе в суді походження своїх прибутків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram