ГоловнаСуспільствоПодії

В Армянську через забруднення повітря закрили "Кримський титан", дітей евакуюють

Допустима концентрація сірчистого ангідриду перевищила норму.

В Армянську через забруднення повітря закрили "Кримський титан", дітей евакуюють
Фото: news.online.ua

В Армянську (Крим) через забруднення повітря зупинили завод "Кримський титан", а дітей евакуювали в санаторії.

Про це повідомив глава російської окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов.

"Сьогодні вночі у зв'язку зі зміною погоди, з падінням нічної температури і, відповідно, зі збільшенням денної, гранично допустима концентрація сірчистого ангідриду вперше перевищила норму", - йдеться в його фейсбуці.

У зв'язку з цим було прийнято рішення зупинити головне підприємство міста на два тижні.

"Життю та здоров'ю громадян нічого не загрожує. Підстав для запровадження НС немає. Однак з метою запобігання, щоб виробити всі алгоритми дій, прийнято рішення оголосити канікули на два тижні для шкіл і дитячих садів Армянська та всіх дітей міста шкільного віку та дошкільного віку - з мамами, - відрядити відпочивати в наші кримські санаторії", - заявив Аксьонов.

Нагадаємо, уночі з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини. 28 серпня Аксьонов написав на своїй сторінці в фейсбуці, що ситуація в місті виходить за межі норми.

Окупаційна влада заявили, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі півострова Крим є спека й те, що давно не було опадів. За попередніми даними досліджень, причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакоплювача, використовуваного "Кримським титаном".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram