ГоловнаСуспільствоЖиття

Херсонські прикордонники зафіксували підвищений вміст хімічних речовин у повітрі (оновлено)

Викид шкідливих речовин стався на заводі "Титан" в Армянську.

Херсонські прикордонники зафіксували підвищений вміст хімічних речовин у повітрі (оновлено)
Перед контрольным пунктом въезда-выезда "Каланчак"
Фото: Facebook/Крым Реалии

Співробітники Херсонського прикордонного загону зафіксували підвищений вміст хімічних речовин у повітрі.

Про це повідомив прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян.

"Прилади показали перевищення вмісту хімічних речовин (токсичні промислові речовини). На цей момент проінформовано місцеві органи самоврядування, ДСНС й інші правоохоронні органи", - написав він у фейсбуці.

Оновлення. Прес-служба Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби інформує, що викид шкідливих речовин стався на заводі "Титан" в Армянську.

"Протягом останнього тижня прикордонники Херсонського загону, які здійснюють охорону адмінкордонів з тимчасово окупованим Кримом, неодноразово фіксували випадки отруйних хімічних викидів з окупованого заводу "Титан", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що з небезпечних місць несення служби евакуювали персонал Держприкордонслужби.

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини. 28 серпня голова окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов написав на своїй сторінці у фейсбуці, що ситуація в Армянську виходить за межі норми.

Окупаційна влада заявила, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі півострова Крим є спека і тривала відсутність опадів. За попередніми даними досліджень, причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, який використовує "Кримський титан".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram