ГоловнаСуспільствоВійна

У справі нацгвардійця Марківа в Італії призначено 5 судових засідань

Перші слухання розпочнуться 14 вересня.

У справі нацгвардійця Марківа в Італії призначено 5 судових засідань
Фото: фотопроект "Если бы не война"

У справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, якого в Італії підозрюють у причетності до вбивства на Донбасі фоторепортера Андреа Роккеллі, призначили дати п'яти судових засідань. Про це повідомив посол України в Італії Євген Перелигін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Уже призначено 5 засідань, перше з яких відбудеться 14 вересня, наступне - 28 вересня. Ще одне - в жовтні і два - в листопаді", - сказав посол.

За його словами, український консул регулярно відвідує Марківа.

"Щойно є будь-яка можливість і Віталій висловлює бажання, консул відвідує його. Можу сказати, що він тримається. Він переконаний, що все має бути вирішено по справедливості", - сказав Перелигін.

Суд над Марківим розпочався 6 липня. Українця звинувачують у причетності до вбивства на Донбасі італійського фотографа Андреа Роккеллі 24 травня 2014 року. Це було перше слухання, на якому представили сторони позивача і відповідача, а також оголосили список свідків.

Марківа заарештували в Італії в липні 2017 року. Українська сторона повідомила, що готова представити Італії всі наявні документи у справі затриманого нацгвардійця.

Адвокат Марківа Раффаель делла Валле під час візиту в Україну в жовтні зібрав свідчення, які, на його думку, повинні допомогти довести невинність підзахисного.

Італійський фотограф Андреа Роккеллі, російський перекладач Андрій Миронов і французький фоторепортер Вільям Ругелон потрапили під обстріл 24 травня 2014 року біля Слов'янська Донецької області.

ГПУ стверджує, що Марків не міг цього зробити, оскільки на озброєнні Нацгвардії тоді взагалі не було мінометів. Також в ГПУ нагадали, що в той час українська влада не контролювала згадану територію і Роккеллі перебував у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram