ГоловнаЕкономікаБізнес

Ракети "Оскол" випробували на фронтових бомбардувальниках

Для випробувань був залучений авіаційний склад і фронтові бомбардувальники Су-24М.

Некеровані авіаційні ракети "Оскол" успішно пройшли черговий етап державних випробувань, для яких було залучено авіаційний склад і фронтові бомбардувальники Су-24М однієї з бригад Повітряних Сил Збройних Сил України.

Прес-служба ГК "Укроборонпром" повідомляє, що під час випробувань в присутності замовника було підтверджено відповідність РС-80 тактико-технічним характеристикам і можливість їх застосування з бойових літаків.

В "Укроборонпромі" відзначили, що РС-80 "Оскол" калібром 80-мм мають надзвукову швидкість польоту і спроектовані для озброєння вертольотів, літаків, а також наземних платформ.

Фото: ukroboronprom.com.ua

"РС-80 призначені для знищення живої сили противника, бронетехніки, фортифікаційних споруд та інших цілей. Для забезпечення найбільш ефективного знищення противника, конструктори ДАХК "Артем" передбачили оснащення РС-80 різними бойовими частинами і детонаторами", - йдеться в повідомленні.

Наприклад, оснащення цієї ракети пучково-осколковою бойовою частиною з програмованим підривачем дозволяє здійснювати підрив ракети безпосередньо в повітрі за кілька метрів від цілі. Порівняно зі звичайним підривом, який проходить після удару ракети об землю, повітряний підрив дозволяє направити на супротивника більшу кількість осколків, що значно підвищує ефективність ураження цілі. При цьому дальність ураження наземних цілей становить понад 7 км. Крім того, РС-80 може оснащуватися і кумулятивною бойовою частиною, для знищення бронетехніки противника.

У цей же час фронтовий бомбардувальник Су-24М є одним з найпотужніших літаків, що стоять на озброєнні Повітряних Сил ЗСУ. Він призначений для завдання ракетно-бомбових ударів по наземних силах противника і має широку номенклатуру озброєння, включаючи бомби і ракети. Загалом Су-24М може підняти до 8 тонн різноманітного озброєння. Су-24М оснащений крилом змінної стріловидності, що забезпечує найкращі аеродинамічні характеристики на всіх режимах польоту, включаючи надзвукову швидкість в 1700 км/год.

"Саме завдяки таким можливостям Су-24М ракети РС-80" Оскол "були випробувані на всіх режимах польоту і при різних погодних умовах", - наголошується в повідомленні.

Зараз РС-80 вже пройшли випробування з наземних платформ, вертольотів і літаків, за результатами яких було визнано їх відповідність основним тактико-технічним характеристикам. Таким чином, проведення державних випробувань цих ракет, що є обов'язковою умовою прийняття цих ракет на озброєння Збройних Сил України, перебуває на фінальній стадії, відзначають в "Укроборонпромі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram