ГоловнаПолітика

САП виклала свою версію конфлікту з НАБУ

САП вважає неможливим подальше перебування Ситника на посаді директора Бюро.

САП виклала свою версію конфлікту з НАБУ
Фото: Прямий

Спеціалізована антикорупційна прокуратура виклала свою версію конфлікту з Національним антикорупційним бюро і закликала притягнути співробітників НАБУ до кримінальної відповідальності.

Про це повідомила прес-служба САП у Фейсбуці.

"Сьогодні 19 вересня, у внутрішньому дворі САП вкотре було виявлено незаконно встановлені засоби негласного зняття інформації працівниками НАБУ. Крім того, поряд з адміністративною будівлею було виявлено автомобіль марки "FORD" АА2564МВ, в якому перебували співробітники Бюро, здійснюючи незаконні оперативно-технічні заходи. Відповідний автомобіль був заблокований працівниками Національної поліції для проведення невідкладних слідчих і процесуальних дій", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що для того, щоб убезпечити співробітників від викриття, директор НАБУ Артем Ситник "використовував силовий підрозділ, застосував насильство щодо працівників правоохоронних органів, пошкодив майно громадян, перешкодивши проведенню слідчих дій".

"САП закликає міжнародних партнерів не піддаватися на провокації Ситника, а надати зазначеним подіям об'єктивну оцінку. Перебування такої особи на посаді директора НАБУ несумісне із завданнями зазначеного правоохоронного органу. За вказаними подіями відкрито низку кримінальних проваджень... Винні особи будуть притягнуті до кримінальної відповідальності", - наголошується у повідомленні.

У САП переконані, що прогресу в боротьбі з корупцією не вдається досягти через особисті амбіції Ситника.

"На жаль, три роки роботи Ситника показали, що він та очолюваний ним підрозділ нічого спільного з правоохоронною діяльністю не мають. Відсутність професіоналізму і результатів НАБУ компенсуються особистими комплексами, невдоволенням усім і всіма, а так само шантажем, провокаціями, залякуваннями, переслідуваннями, злиттям інформації щодо кримінальних проваджень - ось основні принципи роботи. Артем Сергійович у постійному пошуку ворогів, які "заважають" очолюваному ним інституту подолати корупцію", - заявили в САП

Нагадаємо, сьогодні Ситник не прийшов на засідання комітету Ради із запобігання корупції, оскільки дізнався про затримання детективів НАБУ за встановлення прослуховувального обладнання в кабінеті керівника САП Назара Холодницького. Низка ЗМІ повідомили, що інцидент призвів до силового протистояння, оскільки визволяти затриманих детективів приїхали спецпризначенці НАБУ.

Бюро спростувало як затримання детективів, так і спробу встановити прослуховування.

Зазначимо, що два роки тому, в серпні 2016-го, у НАБУ стався силовий конфлікт з Генеральною прокуратурою. ГПУ виявила стаціонарний пост спостереження за прокурором Дмитром Сусом і затримала двох технічних працівників Бюро. Вони були силою доставлені в департамент ГПУ та утримувалися там 11 годин. Співробітників НАБУ звільнили тільки після звернення Ситника до генпрокурора Юрія Луценка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram