ГоловнаПолітика

Політв'язню в Криму Чапуху терміново потрібна медична допомога, - Денісова

65-річний Асан Чапух голодує шостий день.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє про погіршення стану здоров'я заарештованого російськими силовиками кримського татарина Асана Чапуха. Про це омбудсмен написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Його безпідставно утримують в СІЗО Сімферополя. 65-річного Асана окупанти незаконно звинувачують у так званій "справі Веджіє Кашка". Він голодує вже шостий день. Представники кремлівської каральної машини не надають йому невідкладну медичну допомогу і не відпускають під домашній арешт", - написала Денісова.

Вона повідомила, що в Чапуха спостерігають підвищений тиск, він сильно схуд, не відчуває однієї з ніг, німіє права рука. За словами Денісової, він не може пересуватися самостійно, і на зустріч з адвокатом його під руки виводять інші в'язні.

Періодично політв'язня вивозять у цивільну лікарню Сімферополя для обстеження, проте медичної допомоги не надають, лікаря в СІЗО не привозять, а з медпрепаратів він отримує тільки таблетки від підвищеного тиску.

Денісова відправила лист російському Уповноваженому з прав людини Тетяні Москальковій і очікує від неї довідки про стан здоров'я Асана Чапуха й обґрунтування причин, через які йому не забезпечують належні умови утримання та надання адекватної медичної допомоги.

Також омбудсмен звернулася до міністра закордонних справ Павла Клімкіна із закликом направити ноту на адресу Росії.

Нагадаємо, кримськотатарського активіста Асана Чапуха затримали 23 листопада 2017 року. Йому і ще трьом кримським татарам (Казиму Аметову, Руслану Трубачу і Бекіру Дегерменджі) інкримінують звинувачення в здирництві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram