ГоловнаПолітика

Голова і три члени Вищої ради правосуддя мітять у Верховний Суд

На конкурс зареєструвався 531 кандидат.

Голова і три члени Вищої ради правосуддя мітять у Верховний Суд
Фото: Макс Требухов

На посади суддів Верховного Суду претендують голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк і члени ВРП Микола Гусак, Наталя Волковіцька і Ігор Артеменко.

Про це свідчить список кандидатів у ВС на сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Як відомо, термін повноважень Бенедисюка, Гусака і Волковіцької спливає у квітні 2019 року. Одна й та сама особа не може займати цю посаду два терміни поспіль. Артеменко, на відміну від них, був обраний на посаду члена ВРП тільки в березні минулого року.

Крім того, в конкурсі до Верховного Суду бере участь керівник секретаріату ВРП Сергій Пушкар, а також заступник керівника апарату Верховного Суду Валентин Сердюк.

Також є у списку суддя Солом'янського райсуду Києва Віталій Українець (розглядав справу сина Арсена Авакова), суддя Оболонського райсуду Києва Максим Титов (син Юрія Титова - члена Вищої кваліфкомісії суддів), суддя Харківського апеляційного адмінсуду Лариса Тацій (дочка ректора Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василя Тація).

Документи для участі в конкурсі подали сім суддів Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ (Єлизавета Євграфова, Людмила Шибко, Роман Сахно, Лоліта Романець, Жанна Єленіна, Михайло Вільгушинський і Тетяна Франтовська), вісім суддів Вищого адміністративного суду України (Світлана Головчук, Ірина Борисенко, Любов Гончар, Микола Заїка, Яна Іваненко, Олена Калашникова, Микола Мойсюк, Людмила Черпіцька), 16 суддів Вищого господарського суду України (Мальвіна Данилова, Олена Яценко, Володимир Поліщук, Олена Поляк, Борис Поляков, Ольга Попікова, Валентин Палій, Сергій Могил, Ольга Кролевець, Ірина Кондратова, Валерій Картере, Олексій Євсіков, Борис Грек, Надія Губенко, Іван Вовк, Інна Алєєва), а також суддя Верховного Суду України (Світлана Вус).

Дехто з них бере участь у конкурсі вдруге.

Нагадаємо, конкурси на 78 вакантних місць у Верховному Суді (26 у Касаційному адміністративному суді, 23 - цивільному, 16 - господарському, 13 - кримінальне) і 39 місць у Вищому антикорупційному суді оголосили 2 серпня.

Станом на 19 вересня зареєстровано 531 пакет документів від кандидатів у Верховний Суд і 259 пакетів від кандидатів у Антикорупційний суд.

Прийом документів завершено, але документи кандидатів ВККС продовжує отримувати поштою.

За результатами першого конкурсу у Верховний Суд призначили 119 суддів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram