ГоловнаПолітика

Угорщина пригрозила ще більше загальмувати євроінтеграцію України

Міністр закордонних справ Угорщини вважає роздачу паспортів українцям нормальною європейською практикою.

Угорщина пригрозила ще більше загальмувати євроінтеграцію України
Министр иностранных дел Венгрии Петер Сиярто
Фото: EPA/UPG

Угорщина розцінює як недружній і ризикований крок намір України вислати угорського консула в Береговому Закарпатської області. Таку заяву оприлюднила прес-служба Міністерства закордонних справ і торгівлі Угорщини.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто вважає, що відеоролик із роздачею українцям угорських паспортів, записаний прихованою камерою в генеральному консульстві Угорщини в Береговому, було використано в українській виборчій кампанії з метою зіграти на антиугорських настроях у суспільстві.

Він також заявив: усе, що відбувається на відео, законно і відповідає міжнародним нормам.

"Уряд не дозволить українській адміністрації ще більше погіршити становище закарпатських угорців і засуджує спроби залякати їх у максимально можливій мірі", - сказав Сіярто.

Угорщина також допускає, що вживатиме заходів щодо уповільнення євроінтеграції України у зв'язку із зазначеним конфліктом.

Нагадаємо, 19 вересня міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що має намір обговорити з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіяртом інформацію про видачу українцям угорським консульством у Береговому Закарпатської області угорських паспортів. При цьому українці вголос присягали на вірність Угорщині.

12 вересня Європейський парламент запустив процедуру покарання Угорщини за статтею 7 Договору про Європейський Союз, яка передбачає введення санкцій, у тому числі позбавлення права голосу в Раді ЄС, за порушення основоположних демократичних цінностей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram