ГоловнаПолітика

Телеканал RTVI потрапив під заборону в Україні за російську пропаганду

Це "юридично європейський, а фактично російський телеканал".

Телеканал RTVI потрапив під заборону в Україні за російську пропаганду
Фото: rtvi.tv

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення заборонила на шість місяців ретрансляцію телеканалу RTVI за російську пропаганду.

"Одностайно прийняли рішення про тимчасове обмеження ретрансляції телеканалу RTVI з британською ліцензією в кабельних мережах України", - написав член Нацради Сергій Костинський у фейсбуці.

Регулятор неодноразово фіксував порушення каналом законів України "Про інформацію" і "Про кінематографію" та скарги на нього від громадян протягом 2017-2018 років. Телеканал звернення Ради ігнорував.

"Мушу констатувати, що юридично європейський, а фактично російський телеканал RTVI перетворився на майданчик поширення інформації, що має ознаки заперечення державного суверенітету і територіальної цілісності України, поширення пропаганди органів держави-агресора, а також демонстрації фільмів, ретрансляція яких обмежена на території України через загрозу національній безпеці", - зазначив член Нацради.

Костинський повідомив, що Нацрада буде звертатися до британського регулятора Ofcom з приводу RTVI.

Телеканал позиціонує себе як перший центристський російськомовний ЗМІ, що об'єднує аудиторію по всьому світу за принципом спільного новинного порядку денного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram