ГоловнаПолітика

Вектор на дестабілізацію може стати трендом політичного сезону, - нардеп Фельдман

На його думку, деякі теми, які сьогодні порушують політики, не відповідають актуальним потребам українців.

Вектор на дестабілізацію може стати трендом політичного сезону, - нардеп Фельдман
Фото: Макс Левин

Відкриття дев'ятої парламентської сесії дало старт новому політичному сезону в Україні, при цьому перед Радою стоятиме кілька найважливіших завдань - виробити імунітет до популізму й утримати ситуацію з «вуличною політикою», щоб не допустити розвитку дестабілізації політичної ситуації в країні

Про це у своєму блозі на сайті "Гордон" пише народний депутат України Олександр Фельдман.

«Саме парламент має голосувати за реформи і приймати бюджет, від якого безпосередньо залежить добробут людей. З чим же Україна входить в цю останню передвиборну осінь - з якими завданнями і ризиками? На мій погляд, ключове завдання для Верховної Ради - виробити імунітет до популізму і працювати з тим порядком денним, що дійсно важливий для людей», - зазначає народний депутат.

На його думку, задачею для розсудливих сил у парламенті є зміна політичного порядку денного відповідно до реальних потреб людей.

«Добробут громадян і мир в Україні повинні стати ключовими пріоритетами в роботі Верховної Ради. Решта - другорядне. Наприклад, однією з уже анонсованих ТОП-тем цієї осені стане розгляд Виборчого кодексу в другому читанні. П'ять тисяч депутатських поправок могли змінити законопроект до невпізнання... Я не бачу, як зміна системи голосування допоможе відновити мир і поліпшити добробут людей, а отже, це чиясь чергова спроба переписати правила гри «під себе» напередодні виборів, а не об'єктивна потреба українського суспільства», - зазначає Фельдман.

На його думку, деякі теми, які сьогодні порушують політики, не тільки не відповідають актуальним потребам українців, а й розколюють суспільство.

«В Україні де-факто стартувала виборча кампанія, і ми все частіше чуємо заяви, що задають нові контури розколу України - рідна мова, конфесія, ставлення до історії, геополітичні вподобання. Стара як світ технологія «розділяй і володарюй» посилює суспільні суперечності і створює штучний порядок денний, відволікаючи нас від справді важливих речей», - упевнений Фельдман.

При цьому Фельдман у своєму блозі побоюється, що певні сили можуть розіграти карту дестабілізації, що призведе до негативних наслідків для країни.

«20 червня ми бачили, як «вулична політика» в гірших її проявах призвела до трагедії в харківській міській раді. На жаль, цей вектор на дестабілізацію і «силову політику» може стати трендом політичного сезону, і ми повернемося до ситуації 2014 року. Хто і як зможе скористатися нестабільністю - питання відкрите, але абсолютно точно, що це не в інтересах України і українців», - підсумував народний депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram