ГоловнаПолітика

Геращенко закликала СБУ перевірити нардепа Балицького у зв'язку з поїздкою до Криму

"Може, він там з гоблінами спілкувався".

Геращенко закликала СБУ перевірити нардепа Балицького у зв'язку з поїздкою до Криму
Фото: Макс Требухов

Перший віце-спікер Ірина Геращенко закликала перевірити нардепа Євгена Балицького у зв'язку з його поїздкою до Криму.

Про це вона сказала з трибуни Верховної Ради в четвер.

"На каналі NewsOne народний депутат Балицький, - який виступав у присутності представників демократичної опозиції, і ніхто йому ляпаса не дав, - назвав Революцію гідності державним переворотом, хвалився тим, що відпочивав в окупованому Криму і там спілкувався з людьми. Я хочу попросити Службу безпеки України [перевірити], може, він там з "гоблінами" також спілкувався", - заявила Геращенко.

Під словом "гобліни" маються на увазі представники окупаційної влади Криму. У 2009 році заступник голови Верховної Ради АР Крим Михайло Бахарєв повідомив, що Сергій Аксьонов (нинішній керівник півострова) у 1990-х був причетний до організованого злочинного угруповання "Сейлем", в якому проходив під кличкою Гоблін.

Геращенко закликала СБУ перевірити, з ким спілкувався Балицький на території Криму.

"Він в ефірі цього телеканалу, відданого колишньому члену "Батьківщини" Портнову в управління, а фактично в управління Кремля, розповідав, що анексія Криму - справедлива, що це Україна все це зробила", - обурилася депутат.

Нагадаємо, що Балицький давно відомий своїми антиукраїнськими поглядами.

У 2017 році прокуратура Запорізької області відкрила кримінальне провадження за фактом сепаратистських висловлювань депутата Балицького (ч.2 ст.110 Кримінального кодексу). Воно було пов'язане з висловлюваннями нардепа в ефірі телеканалу "112 Україна", де він висловив думку про можливість відокремлення території мажоритарного округу, який він представляє.

9 травня 2017 року Балицький разом з лідером мелітопольського Антимайдану Катериною Уманець організував ходу "Безсмертного полку". Уманець же відома своєю заявою на російському телебаченні, що в Україні люди через відсутність грошей на проїзд розплачуються в маршрутках сіллю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram