ГоловнаСуспільствоВійна

Росія постачає на Донбас зброю, захоплену під час анексії Криму, - Князєв

Зброю з понад десяти військових частин використовували на території проведення антитерористичної операції.

Росія озброює бойовиків на Донбасі зброєю, захопленою в українських військових частинах під час анексії Криму.

Про це 5 вересня повідомив голова Національної поліції Сергій Князєв, інформує Департамент комунікації Національної поліції України.

Фото: npu.gov.ua

"Після 2014 року, коли російська окупаційна влада захопила Крим, вогнепальна зброя з понад десяти військових частин, що до 2014 року належали Збройним силам України, а потім була захоплено під час анексії - використовувалася на території проведення антитерористичної операції", - наголосив Князєв.

Він зазначив, що поліція встановила понад 60 фактів вилучення у бойовиків зброї з території окупованого півострова Крим. Уточнюється, що на момент анексії ця зброя перебувала у військових частинах ЗСУ на території Севастополя, Феодосії, Сімферополя.

"Зазначені факти свідчать, що саме Російська Федерація озброює сепаратистів на сході нашої країни, які щодня вбивають мирних громадян і українських військових", - наголосив глава Нацполіції.

Фото: npu.gov.ua

Він поінформував про вилучення на території Донецької та Луганської областей 51 автомата, 15 пістолетів, двох гранатометів і одного карабіна.

За цим фактом слідчі Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим і м. Севастополі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Поліція розпочала кримінальне провадження стосовно Російської Федерації за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 438 Кримінального кодексу України.

Ця стаття передбачає кримінальну відповідальність за застосування засобів ведення війни, заборонених міжнародним правом, інші порушення законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, а також віддання наказу про вчинення таких дій, поєднане з умисним вбивством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram