ГоловнаПолітика

Тристоронні переговори щодо транзиту газу через Україну в ЄС пройдуть 12-13 вересня у Брюсселі, - джерело

РФ готова продовжити контракт стосовно транзиту в разі врегулювання спору з "Нафтогазом".

Тристоронні переговори щодо транзиту газу через Україну в ЄС пройдуть 12-13 вересня у Брюсселі, - джерело
Фото: willbe.ru

Україна, Росія і Європейський Союз мають намір провести наступні тристоронні переговори з питання транзиту газу через Україну в країни ЄС 12-13 вересня в Брюсселі.

Про це повідомило інформоване джерело.

За його словами, очікується, що в переговорах візьме участь заступниця міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль, заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв і представник директорату з енергетики Єврокомісії Клаус-Дітер Борхардт.

Як повідомляли, Росія готова продовжити контракт про транзит газу через Україну в разі врегулювання спору між "Нафтогазом" і "Газпромом" в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма.

На початку липня "Нафтогаз" подав позов у Стокгольмський арбітраж з вимогою переглянути тариф на транзит за контрактом з компанією "Газпром" і попередньо оцінює свої грошові вимоги в 11,58 млрд доларів, не рахуючи відсотків.

28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги "Нафтогазу" про компенсацію 4,63 млрд доларів за недопостачені "Газпромом" обсяги газу для транзиту. За результатами двох проваджень у Стокгольмському арбітражі "Газпром" повинен заплатити 2,56 млрд доларів на користь НАК.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Україна, Росія і Єврокомісія почали підготовку до тристоронніх газових переговорів на рівні міністрів. Передбачалося, що вони пройдуть у жовтні. Попередній раунд газових переговорів України, Росії та Єврокомісії відбувся 17 липня в Берліні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram