ГоловнаПолітика

Нацрада винесла попередження NewsOne

Телеканал викрили в популяризації органів держави-агресора.

Нацрада винесла попередження NewsOne

Члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення одноголосно прийняли рішення про застосування санкції "попередження" до телеканалу NewsOne (ТОВ "Новости 24 години") за популяризацію/пропаганду органів держави-агресора.

Про це повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Сергій Костинський.

На думку членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, телеканал порушив вимоги абзацу дев'ятого частини другої статті 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення".

"Не допускається використання телерадіоорганізацій для: трансляції телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора", - йдеться в статті.

"За результатами позапланової перевірки, в ефірі ТОВ "Новости 24 години" від 17 грудня 2017 р. встановлено: у випуску передачі "Світова політика з Олегом Волошиним" (вже знята керівництвом телеканалу з ефіру), який був присвячений огляду військових дій в Сирії, ведучий прокоментував відео з демонстрацією роботи військово-повітряних сил держави-агресора", - повідомив Костинський.

Він зазначив, що перевірка здійснена у зв'язку зі зверненням до Національної ради Служби безпеки України, народних депутатів України Ірини Геращенко та Ірини Фриз.

Костинський нагадав, що недавно Національна рада довела в суді законність застосування санкції "попередження" телеканалу NewsOne через трансляцію фейкової новини про слухання в Конгресі США.

Раніше сьогодні екс-заступник голови Адміністрації Президента України Андрій Портнов заявив, що взяв в управління телеканал NewsOne.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram