ГоловнаПолітика

Меру Ужгорода вручили підозру

Прокуратура розслідує обставини реконструкції культурно-історичного центру "Совине гніздо"

Меру Ужгорода вручили підозру
Фото: uzhgorod.net.ua

Меру Ужгорода Богдану Андрєєву вручено підозру, пов'язану з обставинами реконструкції культурно-історичного центру "Совине гніздо".

Про це інформує прес-служба Ужгородської міськради.

"Сьогодні, 29 серпня 2018 року, в першій половині дня обласний прокурор Закарпаття Володимир Гаврилюк вручив Ужгородському міському голові Богдану Андрєєву підозру щодо обставин реконструкції культурно-історичного центру "Совине гніздо"", - йдеться в повідомленні.

У той же час в мерії стверджують, що є офіційна технічна документація "з державного органу", яка підтверджує відсутність матеріальних збитків державі або громаді міста. "Ці матеріали нині оформляються захисниками і згодом будуть подані до органу досудового розслідування", - наголошується в повідомленні.

В Ужгородській міськраді також заявляють, що всі тендерні процедури з реконструкції "Совиного гнізда" було проведено і роботи розпочаті до вступу Богдана Андрєєва на посаду мера.

Реконструкцію історичного комплексу "Совине гніздо" в Ужгороді проводили в 2015 році в рамках Програми транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна 2007-2013". "Совине гніздо" - архітектурна пам'ятка національного значення, датована 1781 роком. Споруда належить до службового типу приміщень і є прикладом побудови господарських об'єктів. Зараз тут проводять фестивалі вина, конференції, культурні заходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram