ГоловнаПолітика

Чалий заявив, що його слова про закупівлю систем ППО у США неправильно зрозуміли

"Ця інформація є закритою, хоча робота в напрямку військово-технічного співробітництва України та США ведеться і буде продовжуватися".

Чалий заявив, що його слова про закупівлю систем ППО у США неправильно зрозуміли
Фото: Макс Левин

Посол України в США Валерій Чалий заявив, що його заява про те, що Україна розглядає можливість придбання у Вашингтоні систем ППО вартістю 750 млн доларів за одиницю, було неправильно інтерпретовано ЗМІ.

Про це він заявив в ефірі "Радіо Свобода".

За його словами, така інформація є закритою, хоча робота в напрямку військово-технічного співробітництва України та США ведеться і буде тривати.

"На жаль, багато ЗМІ неправильно інтерпретували те, що я говорив, зв'язавши шматки з різних частин інтерв'ю. Дійсно, те, що ми постійно ведемо цю роботу - це правда. Але говорити, що є конкретний запит і на скільки (систем ППО, - ред.) - по-перше, це закрита інформація, але робота ведеться, і вона триватиме", - сказав Чалий.

Питання про вартість таких систем було теоретичним, пояснив він.

"Я говорив, що в магазинах такі системи не купиш, і назвав приблизні оцінки вартості", - сказав Чалий.

Нагадаємо, в березні Державний департамент США схвалив продаж летальної зброї Україні, в тому числі і 210 ракет і пускових установок Javelin за розрахунковою ціною в 47 млн доларів і 37 командно-пускових установок.

Раніше посол в США висловив здивування, що МВС купує французькі, а не американські вертольоти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram