ГоловнаЕкономікаБізнес

Uniper може вийти з "Північного потоку-2" в разі американських санкцій

"Звичайно, Uniper не може ризикувати і наражати себе на американські санкції".

Uniper може вийти з "Північного потоку-2" в разі американських санкцій
Фото: EPA/UPG

Німецький енергетичний концерн Uniper може відмовитися від участі в проекті "Північний потік-2", якщо США введуть санкції проти будівництва цього газопроводу.

Про це повідомив фінансовий директор компанії Крістофер Дельбрюк, пише портал ділових новин Finanznachrichte.

"Звичайно, Uniper не може ризикувати і наражати себе на американські санкції", - зазначив топ-менеджер, додавши, що в такому разі концерн був би виключений з міжнародного платіжного обігу і позбавлений можливості проводити операції в доларах США.

"Цього ми в принципі не можемо собі дозволити", - повідомив Дельбрюк.

Нагадаємо, що Uniper - один з інвесторів "Північного потоку-2".

У 2017 році Nord Stream 2 AG підписала угоди про фінансування будівництва з ENGIE (Франція), OMV (Австрія), Royal Dutch Shell (Голландія-Британія), Uniper (Німеччина) і Wintershall (Німеччина). Внесок кожної з компаній складе до 950 млн євро.

"Північний потік-2" - газопровід з Росії до Німеччини через Балтійське море завдовжки 1220 км і потужністю 55 млрд куб. м на рік.

США виступають проти будівництва "Північного потоку", оскільки вважають його загрозою для енергетичної безпеки Європи. У серпні стало відомо про підготовку пакету санкцій, який можуть поширюватися і на ті компанії, які братимуть участь у прокладанні труб у Балтійському морі, і на інвесторів будівництва "Північного потоку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram