ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін вирішив виділити Києву 730 млн гривень для відновлення гарячого водопостачання

"Ми допоможемо Києву і киянам вийти із цієї складної ситуації".

Кабмін вирішив виділити Києву 730 млн гривень для відновлення гарячого водопостачання
Фото: Влад Мусиенко

Кабінет Міністрів вирішив виділити Києву 729,56 млн гривень на погашення різниці в тарифах на теплову енергію. Гроші необхідні для відновлення гарячого водопостачання колишнім клієнтам "Київенерго", яких перевели на обслуговування комунального підприємства "Київтеплоенерго".

Гроші були виділені за зверненням голови Київської міськадміністрації Віталія Кличка, який на засіданні уряду попередив, що в іншому разі в столиці зірвуть опалювальний сезон.

"Ми допоможемо Києву і киянам вийти із цієї складної ситуації. Ми працювали з колегами по уряду і знайшли можливості, щоб підтримати Київ. Дуже важливо вчасно підготуватися до опалювального сезону і його почати", - заявив у відповідь прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Нагадаємо, що раніше послугу гарячого водопостачання і опалення для більшості споживачів Києва надавала приватна компанія "Київенерго", але з травня виконавцем послуги стало комунальне підприємство "Київтеплоенерго". Міська влада при цьому категорично відмовилася брати на себе борг за газ, накопичений при "Київенерго".

"Нафтогаз" заявив, що не поставлятиме газ, поки "Київтеплоенерго" не прийме на баланс заборгованість. Станом на кінець травня борг становив близько 4,4 млрд гривень.

У зв'язку з цим під приводом гідравлічних випробувань велика частина Києва була відключена від гарячого водопостачання. Близько 3000 будинків у Києві не мають гарячої води. Більш ніж 1330 будинків отримали воду від ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 замість районних котелень і станцій теплопостачання, де сьогодні відсутнє газопостачання. Крім того, частина лівого берега столиці отримує гарячу воду від іншого постачальника послуги.

Згідно з планом, розробленим Кабміном у липні, сторони повинні укласти мирову угоду. "Нафтогаз" підтвердив свою готовність негайно після цього поставити газ для роботи теплогенеруючих підприємств Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram