ГоловнаЕкономікаДержава

Харківська міськрада викупить три житлові будинки за 23,5 млн гривень, щоб побудувати метро

Це перша частина компенсації власникам житла на території майбутнього будівництва.

Харківська міськрада викупить три житлові будинки за 23,5 млн гривень, щоб побудувати метро
Фото: facebook.com/slava.mavrichev

Харківська міська рада виділила першу суму в розмірі 23,5 млн гривень на викуп нерухомості, розташованої на території ділянки майбутнього будівництва метро від станції "Метробудівників" до станції "Одеська". Про це повідомляє прес-служба Харківської міськради.

Виділені кошти будуть надані як компенсація власникам квартир у трьох житлових будинках на пр. Гагаріна.

"Люди розуміють, що проект з розвитку метрополітену важливий для Харкова. Практично всі вони з розумінням відгукнулися на переговорний процес і добровільно укладуть договори, за якими міськрада викупить у них об'єкти нерухомості й надасть гроші на купівлю інших об'єктів", - зазначив перший заступник мера Ігор Терехов.

Міська влада надасть мешканцям будинків, що відселяються, сприяння під час переїзду, допоможе із влаштуванням дітей у нові школи і дитсадки.

"Переговорний процес з іншими власниками нерухомості продовжиться, і ми будемо виділяти необхідні суми", - наголосив Терехов.

Будівництво метрополітену може стартувати вже на початку наступного року.  

Європейський банк реконструкції і розвитку і Європейський інвестиційний банк виділили комунальному підприємству "Харківський метрополітен" по 160 млн євро (разом 320 млн євро) на подовження Олексіївської лінії метро на 3,5 км, а також будівництво нових станцій "Державінська" й "Одеська", вагонного депо і для придбання нового рухомого складу. На початку грудня Харків почав будівництво тунелів від станції "Перемога" до майбутнього електродепо.

Нагадаємо, Харківський метрополітен має 3 робочі лінії, експлуатаційна довжина яких становить близько 38,1 км. Денний пасажиропотік метрополітену - близько 580 тис. чоловік.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram