ГоловнаЕкономікаБізнес

Директора Львівського бронетанкового заводу звільнено

Під його керівництвом підприємство купило вживані двигуни як нові.

Директора Львівського бронетанкового заводу звільнено

"Укроборонпром" 28 серпня звільнив директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа, який є фігурантом кримінального провадження про розтрату значної суми коштів.

Підставою для звільнення став провал програми ремонту військової техніки, йдеться на сайті концерну.

"Роман Тимків під час керівництва підприємством допустив неефективні рішення, які призвели до несвоєчасного ремонту військової техніки. У зв'язку з цим ДП "Львівський бронетанковий завод" рішенням суду зобов'язане виплатити на користь замовника штрафні санкції ", - повідомила прес-служба" Укроборонпрому ".

Нагадаємо, Тимківа призначили у вересні 2015 року після того, як його попередника також звільнили за зрив планів виробництва військової техніки для АТО.

У липні 2017 року НАБУ затримало Тимківа і його заступника Олега Ткаченка за підозрою в розкраданні 28 млн гривень (ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу). За версією слідства, ЛБТЗ закупив старі двигуни для танка Т-72 за ціною нових.

18 липня Тимків вийшов на волю під заставу в 2 млн грн і повернувся до виконання обов'язків. З 20 липня 2017 року він був відсторонений від посади.

У березні 2018 року НАБУ завершило досудове розслідування проти посадових осіб Збройних Сил України та держпідприємства "Львівський бронетанковий завод". Повідомляли, що у справі проходять директор ЛБТЗ, його заступник з комерційних питань, начальник Центрального бронетанкового управління ЗСУ, генерал-майор; начальник відділу в управлінні ЦБТУ ВСУ, полковник; засновник ТОВ "Булет Лайн".

ЛБТЗ виконує ремонт танків, танкових тягачів, інженерних машин. Тут також виготовляють броньовики "Дозор-Б".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram