ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укроборонпром" завершив випробування 152 мм снарядів для "Гіацинта"

За підсумками було прийнято рішення про постачання нових снарядів у ЗСУ.

"Укроборонпром" завершив випробування 152 мм снарядів для "Гіацинта"
Фото: скриншот видео

"Укроборонпром" провів випробування артилерійських снарядів калібру 152 мм, призначених для стрільби з однією з найбільш далекобійних артилерійських систем - "Гіацинт".

Про це повідомляють на сайті держпідприємства.

Завершальний етап випробувань пройшов на військовому полігоні в Чернігівській області. Відзначають, що під час них були зроблені постріли на максимальну дальність, які довели відповідність снаряда всім вимогам.

За результатами всіх випробувань, які стартували ще на початку цього року, було прийнято рішення про постачання нових снарядів у Збройні сили України.

"Зараз ДАХК "Артем" переходить до серійного виробництва 152 мм снарядів, які найближчим часом постачатимуть українській армії. Наступний наш крок - у короткий термін перейти до виробництва снарядів і для інших артсистем у розмірах від 100 мм до натівського калібру 155 мм", - заявив президент Петро Порошенко.

Виготовлення боєприпасів для "Гіацинта" є першим етапом у цільовій програмі, затвердженій президентом. Потім планується в короткі терміни перейти до виробництва снарядів і для інших артилерійських систем - від 100 мм до натівського калібру 155 мм.

Нагадаємо, 9 серпня на київському заводі "Артем" запустили серійне виробництво артснарядів великих калібрів. 152 мм снаряди раніше були найбільш дефіцитними в українській армії, але швидко освоїти їх виробництво не вдалося. Тільки в листопаді 2017 року секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна планує організувати серійне виробництво 152 мм снарядів, а також мін для нових мінометів калібру 60 мм і гранат для автоматичних станкових гранатометів.

У березні 2018 року концерн "Укроборонпром" за підсумками вогневих випробувань відзвітував про готовність до виробництва 152-го калібру.

Новий осколково-фугасний снаряд розрахований для знищення живої сили, артилерії і вогневих засобів супротивника, а також для руйнування фортифікаційних споруд і об'єктів. Він призначений для стрільби з однією з артсистем "Гіацинт". У виробництві снаряда задіяні ДАХК "Артем", а також інші підприємства концерну "Укроборонпром", що спеціалізуються на створенні засобів ініціювання, вибухових речовин і пороху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram