ГоловнаСвіт

Навального повторно затримали відразу після 30-денного арешту

Йому загрожує ще 20 діб під вартою.

Навального повторно затримали відразу після 30-денного арешту
Фото: tvrain.ru

Російського опозиційного політика Олексія Навального сьогодні вночі затримали на виході із спецприймальника відразу після того, як він відбув 30 діб арешту.

Про це повідомив соратник Навального Леонід Волков у твіттері.

"Відчинили двері - і відразу ж запровадили в автобус. І відвезли в невідомому напрямку. Мабуть - оформляти ще 30 діб за 09/09 (адже нинішній арешт був «нібито» за 28/01 ще)", - заявив він.

Пізніше він повідомив, що Навального відвезли у відділення поліції. На нього оформляють протокол за частиною 4 статті 20.2 КпАП (порушення під час проведення мітингу, які спричинили шкоду здоров'ю або майну).

Покарання за цією статтею - штраф до 300 тисяч рублів, обов'язкові роботи на строк до 200 годин або до 20 діб арешту.

Нагадаємо, що 27 серпня Тверський суд Москви призначив Навальному 30 діб арешту за організацію січневої акції протесту "Страйк виборців". Політика визнали винним за частиною 8 статті 20.2 Кодексу про адміністративні правопорушення (повторне порушення правил проведення акції).

28 січня прихильники Навального по всій країні провели акції на підтримку "страйку виборців". Її оголосили після того, як Навального відмовилися зареєструвати кандидатом на президентських виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram