ГоловнаСвіт

Міноборони РФ оголосило про найбільші з 1981 року військові навчання

У них візьмуть участь близько 300 тис. військовослужбовців і близько 36 тис. одиниць наземної техніки.

Міноборони РФ оголосило про найбільші з 1981 року військові навчання
Фото: ru-an.infо

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про найбільші з 1981 року військові навчання, в яких візьмуть участь близько 300 тис. військовослужбовців і близько 36 тис. одиниць наземної техніки.

Про це повідомляє РБК.

Виступаючи перед журналістами в Абакані, Шойгу розповів, що навчання "Схід-2018" пройдуть з 11 по 15 вересня і стануть найбільшими з 1981 року.

"Вони в чомусь повторюють «Захід-81», але в чомусь, мабуть, ще масштабніші", - сказав Шойгу. За його словами, навчання пройдуть майже на всіх полігонах Центрального і Східного військових округів. У них візьмуть участь Тихоокеанський і Північний флоти, будуть повністю задіяні ПДВ.

Шойгу також зазначив, що навчання проходитимуть в умовах, максимально наближених до бойових.

Навчання "Захід-81", про які згадував міністр оборони РФ, проходили у вересні 1981 року в Білорусі, Прибалтиці і в Україні. Тоді десятки тисяч радянських військовослужбовців відпрацьовували введення військ на територію сусідньої Польщі. Через три місяці після навчань у Польщі було введено військовий стан. Уряд очолив міністр оборони Войцех Ярузельський. Пізніше він пояснював, що створення Ради національного порятунку 13 грудня 1981 року запобігло введенню в країну армій СРСР та країн Організації Варшавського договору.

Нагадаємо, у квітні Росія провела навчання в анексованому Криму, на яких російські військові відпрацьовували завдання з виявлення кораблів умовного супротивника. Після анексії півострова у 2014 році РФ проводить там регулярні військові навчання. У Генштабі України дії російських військових називають незаконними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram