ГоловнаСвіт

Білорусь обмежила виїзд за кордон п'яти журналістам у так званій "справі БелТА"

Журналісти підозрюються у зломі сайту державного інформагенства.

Білорусь обмежила виїзд за кордон п'яти журналістам у так званій "справі БелТА"
Главред агентства БелаПАН Ирина Левшина
Фото: belapan.by

Білорусь тимчасово заборонила виїжджати за кордон журналістам і редакторам, підозрюваним в так званій "справі БелТА"

Про це інформує "Білоруська асоціація журналістів".

Повідомляється, що виїзд заборонений головному редактору "БелаПАН" Ірині Лєвшиній, оглядачеві "БелаПАН" Тетяні Коровенковій, журналісту Deutsche Welle Павлу Биковському, редакторам Tut.by Галині Уласик і Ганні Калтигіній.

Виїзд не обмежений тільки для головного редактора порталу TUT.BY Марини Золотової.

Нагадаємо, що 7 серпня силовики прийшли з обшуком до редакції Tut.by і в агентство "БелаПАН", а також додому до журналістки агентства "БелаПАН" Тетяни Коровенкової. В результаті були затримані головний редактор інтернет-видання Tut.by Марина Золотова, редактор новин Tut.by Анна Калтигіна і журналістка агентства "БелаПАН" Тетяна Коровенкова.

 Пізніше стало відомо про затримання ще чотирьох співробітників Tut.by - Уляни Бобоїд, Галини Уласик, Дмитра Бобрика і Анни Ермаченок. Затриманих підозрюють у зломі сайту державного інформагентства "БелТА".

Рада Європи звернулася до влади Білорусі із закликом звільнити журналістів. У свою чергу міністерство закордонних справ Білорусі заявляє, що затримання журналістів не є політичною справою.

8 серпня стало відомо, що обшуки в журналістів тривали - обшук в редакції Tut.by закінчений, однак співробітники Слідкому прийшли з обшуком в інші підрозділи компанії. Був затриманий Олексій Жуков (раніше працював в газеті "Білоруси і ринок", очолював журнал "Білоруське сільське господарство").

Силовики затримали ще чотирьох журналістів порталу про нерухомість Realt.by Ігоря Хмару, Марію Сороку, Олену Масловську та головного редактора Владислава Кулецького. Пізніше їх відпустили на свободу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram