ГоловнаСвіт

Північнокорейські ЗМІ звинуватили США в нещирості після скасування візиту Помпео

КНДР стверджує, що американці провели секретні навчання в Японії.

Північнокорейські ЗМІ звинуватили США в нещирості після скасування візиту Помпео
Фото: EPA/UPG

Північнокорейська "Робітнича газета" звинуватила США в нещирості й підготовці злочинної змови проти Пхеньяна у зв'язку зі скасуванням візиту державного секретаря Майка Помпео.

Про це пише Reuters.

У редакційній статті газети, яка цілковито контролюється урядом КНДР, стверджується, що американські спецпризначенці, які базуються в Японії, провели повітряні навчання, націлені на "проникнення в Пхеньян".

"Такі дії доводять, що США виношують злочинну змову з метою розв'язати війну проти КНДР... якщо провалиться сценарій несправедливої і бандитської денуклеаризації", - заявили корейські ЗМІ.

"Ми не можемо не поставитися серйозно до такого дволикого ставлення Сполучених Штатів, які організовують секретні навчання вбивць-спецпризначенців і водночас ведуть перемови з посмішкою на обличчі", - йдеться в матеріалі.

У посольстві США в Південній Кореї заявили, що нічого не знають про жодні навчаннях.

Редакційна стаття закликає Вашингтон відмовитися від "безглуздої військової авантюри" і дотримуватися Сінгапурської угоди Дональда Трампа і Кім Чен Ина, спрямованої на повну денуклеаризацію Корейського півострова.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп скасував візит Помпео у Пхеньян через брак прогресу в ядерному роззброєнні Північної Кореї.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram