ГоловнаСвіт

Трамп відкликав візит Помпео в КНДР

Візит буде можливий після "налагодження нормальних торговельних відносин з Китаєм".

Президент США Дональд Трамп скасував візит державного секретаря Майка Помпео в Північну Корею і розкритикував позицію Китаю з питання ядерного роззброєння Корейського півострова. Про своє рішення Трамп повідомив у Twitter. 

За його словами, просування в ядерному роззброєнні Кореї не відбувається і «пов'язане це з позицією Китаю», який «не сприяє прогресу з цього питання через торговий конфлікт зі Сполученими Штатами». 

У той же час Трамп висловив надію на те, що Помпео попрямує в Пхеньян в «найближчому майбутньому» після «налагодження нормальних торговельних відносин з Китаєм».

Сам президент має намір незабаром вдруге зустрітися з лідером КНДР Кім Чен Ином. Візит Помпео в КНДР був запланований на 27 серпня.

Раніше Радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон заявив, що Північна Корея не зробила необхідних кроків для денуклеаризації, незважаючи на угоду з президентом США Дональдом Трампом в червні.

Нагадаємо, 12 червня в Сінгапурі відбулася перша в історії зустріч чинного президента США з лідером КНДР. За підсумками зустрічі Ин і Трамп підписали документ, в якому Північна Корея підтверджує прихильність повної денуклеаризації, а Вашингтон, в свою чергу, зобов'язується надати Пхеньяну гарантії безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram