ГоловнаСвіт

Трамп заявив, що з нетерпінням очікує наступної зустрічі з Кім Чен Ином

Президент США подякував лідеру КНДР за передачу останків американських військових.

Трамп заявив, що з нетерпінням очікує наступної зустрічі з Кім Чен Ином
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп подякував лідерові Північної Кореї Кім Чен Ину за передачу останків американських військових, загиблих під час Корейської війни 1950-1953 років.

Про це Трамп написав у своєму мікроблозі Twitter.

Він також зазначив, що з нетерпінням чекає на нову зустріч з Кім Чен Ином.

"Я зовсім не здивований, що ви зробили таке добро. Крім того, дякую за ваш приємний лист - я з нетерпінням чекаю на зустріч з вами!" - написав Трамп.

Нагадаємо, наприкінці липня Північна Корея передала США останки американських військовослужбовців, які загинули на її території під час Корейської війни 1950-1953 років. Передача останків солдатів - один з пунктів домовленостей особистої зустрічі Трампа з Кім Чен Ином.

12 червня в Сінгапурі відбулася перша в історії зустріч діючого президента США з лідером КНДР. За підсумками зустрічі Ин і Трамп підписали документ, у якому Північна Корея підтверджує прихильність до повної денуклеаризації, а Вашингтон, у свою чергу, зобов'язується надати Пхеньяну гарантії безпеки.

Напередодні зустрічі Трамп пообіцяв "неодмінно" запросити Кім Чен Ина відвідати США, якщо переговори в Сінгапурі пройдуть добре. Північнокорейський лідер Кім Чен Ин, у свою чергу, запросив президента США відвідати Пхеньян і провести там другу зустріч на вищому рівні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram