ГоловнаСвіт

США ввели санкції проти двох турецьких міністрів

Санкції введено через справу пастора Брансона.

США ввели санкції проти двох турецьких міністрів
Фото: investigator.org.ua

Міністерство фінансів США ввело санкції проти міністра юстиції Туреччини Абдулхамита Гюля і міністра внутрішніх справ цієї країни Сулеймана Сойлу.

В американському Міністерстві фінансів вважають, що обидва відіграли "основну роль в організації, відповідальній за арешт і затримання" американського пастора Ендрю Брансона, передає Радіо Свобода.

"Незаконне затримання пастора Брансона і його тривале судове переслідування з боку турецької влади є неприйнятним. Президент Трамп абсолютно очевидно дав зрозуміти, що Сполучені Штати очікують, що Туреччина звільнить його негайно", - прокоментував міністр фінансів Стівен Мнучін.

В очолюваному ним відомстві повідомили, що вся власність Гюля і Сойлу або їхні інтереси у власності, що перебувають під юрисдикцією США, заблоковані. Американським громадянам заборонено мати транзакції з цими турецькими міністрами.

26 липня Трамп оголосив, що США готові ввести "великі санкції" проти Туреччини через заарештованого американського пастора Ендрю Брансона, якого 25 липня перевели під домашній арешт.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу відповів, що його країна "не терпітиме погрози від будь-кого".

Брансон, який працював у Туреччині більш ніж 20 років, був затриманий у 2016-му. Рік потому йому пред'явили звинувачення в тероризмі і шпигунстві. Турецька влада стверджує, що Брансон допомагав групам, які нібито стояли за організацією спроби військового перевороту в Туреччині у липні 2016 року.

Брансон перебував під вартою до 25 липня 2018 року, коли його перевели під домашній арешт. Державний секретар США Майк Помпео заявив, що цього недостатньо. Він вважає, що пастору повинні дозволити покинути Туреччину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram