ГоловнаСвіт

У Швеції невідомі вкрали дві королівські корони XVII століття

Злочинці втекли з місця злочину на моторному човні.

У Швеції невідомі вкрали дві королівські корони XVII століття
Фото: Alamy

У Швеції невідомі вкрали з кафедрального собору міста Стренгнес дві корони, що належали королю Карлу IX і його другій дружині - Крістіні Шлезвіг-Гольштейн-Готторпській.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Злочинці втекли з місця злочину на моторному човні. Імовірно, вони перебралися на інший берег озера і пересіли на автомобіль. Човна, на якому могли поплисти зловмисники, не знайдено.

За словами очевидців, вони бачили двох чоловіків, які вибігли із собору, який на той моменти був відчинений для відвідувачів. Вони заскочили в моторний човен і попливли по озеру Меларен. Імена підозрюваних наразі не відомі.

"Зараз рахунок 1:0 на їхню користь", - заявив прес-секретар місцевої поліції Томас Агневік. - Неможливо назвати ціну вкраденого, це безцінні речі".

У поліції також заявили, що коштовності зберігалися в закритій скляній вітрині, на якій була встановлена сигналізація. Чи спрацювала сигналізація, не уточнюється.

Під час викрадення ніхто не постраждав.

Нагадаємо, у січні в Парижі п'ятеро озброєних сокирами чоловіків розбили вітрини ювелірного магазину й викрали прикраси. Тікаючи з місця злочину, вони втратили частину награбованого. Пізніше співробітники французької поліції знайшли всі коштовності, вартість яких становила близько 4 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram