ГоловнаСвіт

Росія закрила британське консульство в Санкт-Петербурзі

РФ відреагувала на вислання російських дипломатів після отруєнь "Новачком".

Великобританія офіційно закрила консульство в російському Санкт-Петербурзі. Такого рішення вимагала Росія у відповідь на британську реакцію на отруєння в Солсбері екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля.

"Генконсульство Великобританії в Санкт-Петербурзі офіційно закрито - захід, який, на жаль, було застосовано щодо нас урядом Росії після інциденту в Солсбері. У понеділок прапор було спущено в присутності першого й останнього генконсула в Санкт-Петербурзі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, після встановлення отруйної речовини - нервово-паралітичного агента "Новачок" російської розробки, Лондон застосував санкції та вислав з країни 23 російських дипломатів. Президент США Дональд Трамп розпорядився вислати 60 росіян з США і закрив російське консульство в Сіетлі. Ще 24 європейські країни, Австралія, Грузія і Канада також вирішили вислати дипломатів РФ (усього 63).

НАТО скоротила склад російської місії при організації, а Євросоюз відкликав для консультацій свого посла в Москві. Приклад ЄС повторили Болгарія, Люксембург, Мальта, Португалія та Словаччина.

Росія, своєю чергою, вислала 60 американських дипломатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram