ГоловнаСвіт

Британські винищувачі вдруге за тиждень перехопили російський військовий літак над Чорним морем

Літак Бе-12 прямував з тимчасово окупованого РФ Криму в бік повітряних теренів НАТО.

Британські винищувачі вдруге за тиждень перехопили російський військовий літак над Чорним морем
Фото: BAE Systems

Винищувачі Typhoon королівських ВПС Великобританії 23 серпня піднялися в повітря з бази "Михайло Когелнічану" в Румунії, щоб перехопити російський протичовновий літак Бе-12 над Чорним морем.

Британське міністерство оборони повідомляє, що це другий випадок за тиждень, коли літаки королівських ВПС піднімаються "для запобігання провокацій з боку російських літаків".

У міністерстві уточнили, що Бе-12 прямував з боку окупованого Криму на південний захід, у бік повітряного простору НАТО.

"Ми колективно готові реагувати на будь-який акт агресії і будемо підтримувати наших союзників зі Східної Європи для запобігання будь-яким загрозам", - прокоментував інцидент міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон.

Напередодні повідомляли, що два винищувачі Typhoon повітряних сил Великобританії піднялися в небо над Чорним морем у відповідь на наближення російського літака Су-24. Літаки були підняті з бази біля Констанци на території Румунії.

13 серпня над Чорним морем британські винищувачі, які були дислоковані в Румунії, перехопили шість бомбардувальників Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram