ГоловнаПолітика

Обговорення РФ миротворців на Донбасі може бути непрямим визнанням участі у війні, - Болтон

Радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон перебуває в Києві з візитом.

Обговорення РФ миротворців на Донбасі може бути непрямим визнанням участі у війні, - Болтон
Джон Болтон
Фото: twitter @TFASorg

Обговорення російською стороною питання миротворців на сході України може свідчити про те, що РФ визнає проблему на Донбасі і визнає те, що є її частиною.

Про це заявив на прес-конференції в Києві радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон.

"Сам факт того, що російська сторона бере участь у спілкуванні про розгортання миротворчих сил ООН на Донбасі - можливо, це непряме визнання Росією, що є проблеми і вони (росіяни, - ред.) є частиною цих проблем", - цитує Болтона Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, в липні учасники зустрічі "Нормандської четвірки" на рівні політичних договорів обговорили умови розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі і домовилися продовжити роботу в цьому напрямку.

Як повідомляли, наступна зустріч "Нормандської четвірки" на рівні політичних директорів для обговорення концепції миротворчості запланована на вересень.

Раніше спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що Сполучені Штати продовжують підтримувати ідею введення миротворчої місії ООН на Донбас. У той самий час він сказав, що російський варіант, відповідно до якого "блакитні шоломи" ООН повинні застосовуватися лише "для захисту" місії ОБСЄ, "не має шансів на успіх".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram