ГоловнаПолітика

Порошенко і голова МЗС Латвії обговорили розміщення миротворців ООН на Донбасі

Сторони також звірили позиції напередодні саміту Україна - ЄС.

Порошенко і голова МЗС Латвії обговорили розміщення миротворців ООН на Донбасі
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко прийняв міністра закордонних справ Латвійської Республіки Едгарса Рінкевічса. Під час зустрічі були обговорені перспективи розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі, інформує прес-служба президента.

Голова Української держави висловив вдячність Латвії за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, солідарність і допомогу латвійської сторони у протидії російській агресії, а також засудження і невизнання незаконної окупації Криму.

Також Петро Порошенко високо оцінив послідовну позицію Латвії про необхідність продовження Європейським Союзом санкцій проти Росії до повного відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Президент України повідомив голові МЗС Латвії про ситуацію на Донбасі, зокрема продовження обстрілів з використанням важкого озброєння з боку контрольованих Росією бойовиків.

"Сторони також звірили позиції напередодні саміту Україна - ЄС та заходів у рамках липневого саміту НАТО в Брюсселі. Голова держави подякував латвійській стороні за активну підтримку європейської та євроатлантичної інтеграції України.Окрему увагу було приділено рішучій протидії російському втручанню в демократичні виборчі процеси в Україні і країнах ЄС", - йдеться в повідомленні.

Голова зовнішньополітичного відомства Латвії наголосив на важливості активної міжнародної кампанії з метою звільнення українських політв'язнів з російських в'язниць.

Напередодні президент Петро Порошенко обговорив з генсеком ООН звільнення українських політв'язнів

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram