ГоловнаСвіт

Держсекретар США обговорив з Лавровим питання ув'язнення Сенцова

Помпео закликав Росію негайно звільнити Олега Сенцова та інших українських політв'язнів.

Держсекретар США обговорив з Лавровим питання ув'язнення Сенцова
Фото: EPA/UPG

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим, під час якої сторони обговорили ситуацію з українським політв'язнем Олегом Сенцовим.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ Росії.

"Майк Помпео торкнувся питання про ув'язненого за звинуваченням в участі в терористичній діяльності Олега Сенцова, на що йому було дано відповідні роз'яснення", - йдеться в повідомленні.

Про зміст роз'яснень російське МЗС не повідомляє.

Зазначається, що Лавров обговорив з Помпео тему росіян, які перебувають у в'язницях Сполучених Штатів Америки, зокрема підозрюваної в шпигунстві Марії Бутіної.

Сторони також обговорили ситуацію в Сирії і графік майбутніх контактів, йдеться в повідомленні.

У Державному департаменті США підтвердили телефонну розмову Помпео й Лаврова.

Представник Держдепартаменту США Гізер Нойєрт повідомила, що Помпео розмовляв із Сергієм Лавровим про українського політв'язня  Олега Сенцова, який голодує понад три місяці в російській в'язниці.

"Держсекретар зазначив нашу стурбованість щодо здоров'я Олега Сенцова, а також закликав Росію негайно звільнити Олега Сенцова та інших українських політв'язнів", - вказується в повідомленні Держдепу.

Нагадаємо, мати Сенцова надіслала президенту Росії прохання помилувати сина в середині липня. У відповіді адміністрації російського президента на прохання Людмили Сенцової про помилування її сина сказано, що для початку процедури помилування Сенцов має самостійно звернутися до президента Росії Володимира Путіна з відповідним проханням.

Засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, що перебувають у російських в'язницях.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram