ГоловнаСвіт

Сербія отримала два російські винищувачі

Росія також пообіцяла надати Сербії 30 бойових танків і близько 30 броньованих машин.

Сербія отримала два російські винищувачі

Повітряні сили Сербії отримали два російські винищувачі Міг-29, повідомляє Голос Америки.

За інформацією видання, на церемонії у військовому аеропорту поблизу столиці Сербії Белграда президент країни Александар Вучич подякував президентові Російської Федерації Володимиру Путіну за допомогу в розвитку сербських збройних сил.

Зазначається, що в жовтні 2017 року Сербія отримала ще шість винищувачів Міг-29 з Росії. Росія також пообіцяла надати Сербії 30 бойових танків і близько 30 броньованих машин.

"Москва надала старі літаки Сербії безкоштовно та два літаки, передані у вівторок, пройшли значне доопрацювання. Ремонт шести літаків коштуватиме Сербії близько 185 мільйонів євро", - йдеться в повідомленні.

Вучич наголосив, що відремонтовані MiG мають бути названі на честь сербських пілотів та інших "героїв", які загинули протягом "агресії НАТО" 1999 року, коли сили союзників Заходу вели військові дії проти ВПС Сербії через репресії сербської влади проти албанських сепаратистів у Косово. У 1990-х Сербія, союзниця Росії, вела війну з Хорватією, Боснією і Косово після розпаду Югославії.

Сербія декларує бажання приєднатися до ЄС, проте, країна перебуває під впливом Росії, виступає проти розширення НАТО та інших західних організацій у регіоні.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram