ГоловнаСвіт

Deutsche Bank пригрозив Росії розривом відносин, - ЗМІ

Російські чиновники "не розуміють, що від них потрібно".

Deutsche Bank пригрозив Росії розривом відносин, - ЗМІ
Фото: hspritno.info

Лондонський підрозділ Deutsche Bank попередив російський уряд про можливий розрив відносин. Кредитна установа вимагає від влади РФ надавати більше інформації, пов'язаної з необхідністю дотримуватися правил "знай свого клієнта", повідомляє Bloomberg.

У листі банку зазначається, що ділові контакти можуть бути припинені, якщо Росія не зможе надати документи протягом 30 днів. Хоча цей термін уже давно пройшов, Росія так і не відповіла на лист, а німецький банк не прийняв дій за своїм запитом. Про це розповіли виданню два інформовані джерела.

Лист був відправлений в рамках спільної ініціативи банку щодо поліпшення документації стосовно клієнтів. Всього було відправлено 20 тисяч подібних листів.

Міжнародні регуляторні установи раніше критикували Deutsche Bank за неповну документацію щодо клієнтів. У минулому році Великобританія і США оштрафували банк за невиконання вимог прозорості. Непрозорі правила могли допомогти заможним росіянам вивести 10 млрд доларів з країни, використовуючи методи, які, можливо, сприяли відмиванню коштів, заявили в Департаменті фінансових послуг Нью-Йорка.

У Мінфіні Росії отримання листа підтвердили, але подробиці надавати відмовилися, пишуть Ведомости. Представник відомства зазначив, що від інших банків подібні запити не приходили.

Як розповіли виданню двоє чиновників фінансово-економічного блоку, уряд відповідь Deutsche Bank спрямовувати не став і подальших повідомлень від організації не отримував.

За словами одного з чиновників, в уряді не знають, яку саме інформацію вимагає банк.

"Це дуже серйозно для Росії. Контакти з міжнародними банками пересихають", - відреагував аналітик американського центру Atlantic Council Андерс Аслунд на повідомлення про те, що Deutsche Bank погрожує припинити ділові відносини з урядом Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram