ГоловнаСвіт

Присяжним не вистачило одного голосу для повного вироку Манафорту

Політтехнолога визнано винним за вісьмома пунктами звинувачення з 18.

Присяжним не вистачило одного голосу для повного вироку Манафорту
Фото: rte.ie

Пола Дункан, одна з присяжних, яка брала участь в судовому процесі над Полом Манафортом, заявила, що тільки одна з присяжних була проти того, щоб винести вирок проти Манафорта за всіма 18 пунктами звинувачень, повідомляє Голос Америки.

За її словами, присяжні не досягли консенсусу через те, що не вдалося переконати лише одного члена низки приcяжних у вині Манафорта за всіма пунктами.

"Ми всі знову і знову намагалися переконати її поглянути на документи", - сказала присяжна про свою колегу, яка утрималася. Вона також описала, що атмосфера в кімнаті "була досить ненормальна, були навіть сльози".

Дункан вирішила дати інтерв'ю для преси, незважаючи на те, що суддя у справі застерігав проти оприлюднення осіб присяжних через велику увагу до суду. Суддя Елліс раніше заявляв, що отримував "критику і погрози" під час суду.

"Я не відчуваю загрози, - сказала Дункан в інтерв'ю. - Я громадянка США. Я вважаю, що виконала свій громадянський обов'язок. Я не вважаю, що повинна щось приховувати. Я зовсім не боюся".

Дункан зазначила, що хотіла виступити, тому що "громадськість, Америка, повинні знати наскільки близькі ми були до вирішення".

"Докази були переконливими. Я не хотіла, щоб Пол Манафорт виявився винним, але так сталося і ніхто не є над законом. Тому нашим обов'язком було розглянути всі ці докази. Звинувачення були справедливими, але на початку прокурори намагалися довести, що була змова з Росією і, звичайно, суддя припинив це", - додала Дункан.

Як повідомлялося, присяжні в суді Вашингтона визнали політтехнолога, колишнього керівника передвиборного штабу Трампа Пола Манафорта винним за 8 з 18 пунктів звинувачення.

Манафорта визнано винним в п'яти епізодах ухилення від сплати податків, ще два звинувачення стосуються банківських махінацій. Останнє звинувачення, за яким присяжні зійшлися на думці про провину Манафорта, стосується нерозкриття відомостей про закордонний рахунок. Що стосується інших 10 пунктів, присяжні не змогли досягти консенсусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram