ГоловнаСвіт

Афганістан відмовився від мирних переговорів у Росії

Міжнародна зустріч з врегулювання ситуації в Афганістані запланована на 4 вересня в Москві.

Афганістан відмовився від мирних переговорів у Росії
Фото: boston.com

Афганістан не надсилатиме офіційну делегацію на мирну конференцію, яку організовує Росія. Про це в середу, 22 серпня, в інтерв'ю DW повідомив представник міністерства закордонних країн Себгатулла Ахмаді.

За його словами, мирний процес має ініціювати і просувати уряд Афганістану.

"У будь-яких інших зустрічах, які проводяться не під керівництвом афганського уряду, Кабул брати участі не буде", - зазначив Ахмаді. При цьому представник афганського МЗС наголосив, що Афганістан підтримує хороші відносини з Росією, і має намір робити це і в майбутньому. Однак мирні переговори будуть користуватися підтримкою в Кабулі, лише коли "інтереси Афганістану перебувають на передньому плані".

На 4 вересня в Москві запланована міжнародна зустріч з врегулювання ситуації в Афганістані. Росія запросила брати участь в конференції 12 країн. Крім Афганістану, відмовою відповіли США.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров 21 серпня заявив, що представники радикального ісламського руху "Талібан" мають намір взяти участь в цій зустрічі.

Нагадаємо, в кінці червня влада Афганістану заявила про завершення режиму припинення вогню з радикальним ісламістським рухом "Талібан".

Під час перемир'я, яке тривало з 12 до 29 червня, було скоєно кілька кривавих нападів з десятками загиблих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram