ГоловнаСвіт

Швейцарський банк заморозив $5 мільярдів на рахунках росіян

Засоби заморожені у зв'язку з санкціями США.

Швейцарський банк заморозив $5 мільярдів на рахунках росіян
Фото: facebookcom/creditsuisse

Один з найбільших банків Швейцарії Credit Suisse заморозив близько 5 мільярдів швейцарських франків (5 мільярдів доларів), пов'язаних з Росією.

Засоби заморожені в зв'язку з санкціями США, повідомляє Reuters.

Повідомляється, такий крок Credit Suisse, якому належали літаки російського олігарха Олега Дерипаски і який давав гроші іншому російському олігархові Віктору Вексельбергу, підкреслює страх багатьох банків перед заходами у відповідь з боку Вашингтона за їх співпрацю з підсанкційними російськими фізичними особами та організаціями.

"Credit Suisse працює з міжнародними регуляторами, де б вони не працювали, щоб забезпечити дотримання санкцій, включаючи дотримання санкцій проти Росії", - зазначила прес-секретар банку.

Імен фізичних осіб, чиї рахунки були заморожені, вона не назвала.

Агентство відзначає, що для російської еліти такі кроки можуть зупинити важливий шлях фінансування, а також закрити безпечну гавань для зберігання мільярдів рублів їх багатства.

Напередодні повідомлялося, що Кіпр заморозив рахунки російських олігархів Вексельберга і Дерипаски, які в квітні потрапили до списку санкцій Міністерства фінансів США

У червні також стало відомо, що Швейцарські банки заблокували кошти на особистих рахунках Вексельберга. За даними Forbes, мова йде про суму 1 млрд мільярд швейцарських франків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram