ГоловнаСвіт

У Швейцарії заблокували рахунки російського мільярдера Вексельберга через санкції США

Йдеться про суму в один мільярд швейцарських франків.

У Швейцарії заблокували рахунки російського мільярдера Вексельберга через санкції США
Виктор Вексельберг
Фото: rucompromat.com

Швейцарські банки заблокували кошти на особистих рахунках російського мільярдера Віктора Вексельберга. Йдеться про суму в один мільярд швейцарських франків, повідомляє Forbes.

Про блокування коштів бізнесмена також розповів Schweiz am Wochenende, проте не уточнювалося, про яку саме суму йдеться.

Причиною блокування стали побоювання санкцій з боку США.

За даними Forbes, гроші бізнесмена заблокували не тільки публічні банки UBS і Credit Suisse, а й приватні, в тому числі Julius Baer. Заморозити кошти міг також Bank of Cyprus, 9,27% якого належить Вексельбергу, розповів виданню співробітник однієї з кіпрських компаній, що працюють з фінансовою організацією. У компанії "Ренова" цю інформацію не підтвердили.

За даними Schweiz am Wochenende, через обмеження доступу до засобів Вексельберг планує подати до банків цивільні позови. Співрозмовник Forbes додає, що бізнесмен може також вимагати залучення до кримінальної відповідальності співробітників банків, які прийняли рішення про блокування його рахунків.

Група компаній "Ренова" і її засновник Віктор Вексельберг потрапили під санкції США у зв'язку з ключовою роллю в енергетичному секторі російської економіки.

Як повідомлялося в квітні, найбагатші росіяни втратили $16 млрд через санкції США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram