ГоловнаСвіт

Путін підписав закон про санкції у відповідь

Документ дозволяє заборонити ввезення майже будь-якої продукції і сировини.

Путін підписав закон про санкції у відповідь
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін підписав закон "Про заходи впливу (протидії) на недружні дії США та інших іноземних держав", який затвердила Державна дума РФ 22 травня.

Закон опубліковано на російському порталі правової інформації. Він набуває чинності з дня офіційної публікації, пише "РИА Новости".

Документ дозволяє вводити контрсанкції у відповідь на обмежувальні заходи з боку США, інших держав, організацій, що перебувають під їх юрисдикцією, а також посадових осіб і громадян.

Закон дає можливість уряду заборонити ввезення будь-якої продукції і сировини - за винятком життєво необхідних товарів, які не виробляються в Росії.

Закон було ініційовано після того, як у квітні 2018 року США розширили список санкцій, внісши в нього, зокрема, російських бізнесменів Олега Дерипаску та Віктора Вексельберга.

У першому варіанті законопроекту були перераховані сфери, в яких уряд може вводити санкції у відповідь. Передбачалася можливість заборони на ввезення ліків і медтехніки. До другого читання згадку конкретних сфер із законопроекту прибрали.

Нагадаємо, Україна ввела санкції стосовно 1748 фізичних і 756 юридичних осіб, які причетні до російської агресії і окупації Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram